Tirebolu Belediyesi 112 Bin Avro Hibe Kazandı.

​Tirebolu Belediyesi; Avrupa Birliği, Şehir Eşleştirme Projesi ile Avrupa Birliği'nden 112 Bin Avro Hibe Kazandı.

Tirebolu Belediyesi 112 Bin Avro Hibe Kazandı.
Tirebolu
G.Tarihi: 27.10.2023 01:33
835 Okunma
1
Tirebolu Belediyesi; Avrupa Birliği, Şehir Eşleştirme Projesi ile Avrupa Birliği'nden 112 Bin Avro Hibe Kazandı.
İklim değişikliğinin getirdiği olumsuz etkilerle mücadele edebilmek adına yerel yönetimlerin rolü her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu bağlamda, Tirebolu Belediyesi, Avrupa Birliği, Şehir Eşleştirme Projesi "Sel, Şiddetli Yağmur ve Kuraklığa Karşı Birlikte Daha Güçlü Mücadele" başlığıyla hazırladığı projeyle Avrupa Birliği'nden önemli bir hibe desteği kazandı.
Bu önemli projede Tirebolu Belediye Başkanı Burhan TAKIR,  Ankara'daki Merkezi Finans İhale Biriminde gerekli sözleşmeleri imzalandı. Proje, iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle başa çıkabilmek için uluslararası iş birliği ve bilgi alışverişi önemini vurgulamaktadır.
Tirebolu Belediyesi’nin ortakları; İtalya'dan, Avrupa Eğitim Ve Araştırma Enstitüsü ve Geraci Siculo Belediyesi ile Letonya'dan Rezekne Belediyesi ve Türkiye'den Denizin Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma ve Dayanışma Derneği proje ortakları arasında yer alıyor.
Bu kapsamda, İtalya ve Letonya'da gerçekleştirilecek faaliyetlerle Avrupa ülkelerinin bu konudaki başarılı uygulamaları yerinde gözlemlenecek. Türkiye'de "Yeşil Gelecek" adı altında düzenlenecek toplantılarla, iklim değişikliği, sel, aşırı yağış ve kuraklık konularında farkındalık yaratmak ve etkili çözümler üretmek amaçlanıyor.
Tirebolu'nun bu projede hayata geçireceği pilot uygulamalar, Türkiye genelinde diğer belediyelere ve kurumlara örnek teşkil edecek. Proje sonuçları, hem yerelde hem de ulusal düzeyde geniş bir kitleye ulaştırılmak üzere iletişim araçları ile yaygınlaştırılacak.
Bu girişim, Tirebolu'nun sürdürülebilir bir geleceğe olan taahhüdünü ve iklim değişikliği konusundaki sorumluluğunu bir kez daha gösteriyor. Tirebolu Belediyesi, uluslararası iş birliği ile iklim değişikliğine karşı atılan adımlarla hem bölgesel hem de ulusal düzeyde liderlik rolünü sürdürmeyi hedefliyor.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Her şeyi ben bilirim7 ay önce
Avro ne ya, avro kalktı artık euro onun adı

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri