"İYİ TARIM UYGULAMASI " BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

​Tirebolu Ziraat Odası Başkanlığı, İyi Tarım Uygulamaları konusunda muhtarlar ve üreticilere yönelik Bilgilendirme Toplantısı yaptı.

"İYİ TARIM UYGULAMASI " BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Tirebolu
G.Tarihi: 18.01.2017 16:55
2286 Okunma
0
Tirebolu Ziraat Odası Başkanlığı, İyi Tarım Uygulamaları konusunda muhtarlar ve üreticilere yönelik Bilgilendirme Toplantısı yaptı. 12 Ocak Cuma günü oda salonunda yapılan toplantıya özel ilaç firma yetkilisi Alper Alşahin, sunumcu olarak katıldı.

İlçedeki köy muhtarlarıyla üreticilerin katıldığı Bilgilendirme Toplantısında, Belediye Başkan Yardımcısı Besim Kadıoğlu,  Tirebolu Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gencan ile İlçe İyi Tarım Uygulamaları Destekleme İşleri Sorumlusu Ziraat Mühendisi Fehime Gencan, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Enver Yiğit, İl Genel Meclisi Üyesi Halil Aydın ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman’da hazır bulundu.

Bilgilendirme Toplantısında, Toprak Tarım Danışmanlığı ve İyi Tarım Uygulamaları hakkında önemli açıklamalar yapan firma uzmanı Alşahin, üreticilerin bilinçli olarak yetiştirilmeleri konusunda çaba sarfettiklerini söyledi. Tarım ürünlerinde ve özellikle fındıkta verim ve kalitenin arttırılması yolunda üreticilerin ne gibi işlemler yapması gerektiğini izah eden Alşahin, İyi Tarım Uygulamaları konusunda İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı ile işbirliği içinde olunması gerektiğini kaydederken; üreticilerin sorularını da cevaplandırdı.

İyi Tarım Uygulamaları konusunda üreticilere dönüm başına 50 TL destekleme ödeneği verileceğini kaydeden Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Yaman, ilçede bu uygulamanın bu yıldan itibaren başlatılacağını belirterek, “Bizler de Ziraat Odası olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapıp, üreticilerimizin bu destekten azami şekilde yararlanmalarını sağlayacağız. Bu uygulamadan faydalanmak isteyen üreticilerimiz, İlçe Tarım Müdürlüğünden ÇKS belgelerini alarak, Ziraat Odasına başvuru yapabilirler. Bu uygulama sayesinde üreticilerimiz; güvenilir gıda, iyi kazanç, sürdürülebilir tarım ve en önemlisi de çevreye ve insana zarar vermeyen ürün elde edeceklerdir” dedi.    Mahmut BORA-TİREBOLU
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri