Tirebolu’da Köylere Nüfus Taşıma Telaşı

Tirebolu’da Köylere Nüfus Taşıma Telaşı

Tirebolu’da Köylere Nüfus Taşıma Telaşı
Tirebolu
G.Tarihi: 10.01.2019 06:41
1566 Okunma
0


31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesi, köylerde muhtarlık seçiminde oy kullanabilmek için ikametlerini taşıyanlar nüfus müdürlüklerinde izdihama neden oluyor.

Son bir aydır, Tirebolu Nüfus Müdürlüğünü her gün hınca hınç dolduran vatandaşların sırf muhtarlık seçimleri için ikametlerini köye aldırma çabaları, köylerde muhtarlık için yarışan muhtar adaylarının da akın akın vatandaşların ikametgahlarını köylere taşıma telaşı ilginç görüntülere sebep oluyor.

Tirebolu’da 2-3 bin kişi ikametgahlarını köylere aldırdı!

Edinilen bilgilere göre; özellikle son 1 ayda 2-3 bin kişinin Tirebolu’da olan ikametgahlarını köylere aldırdığı öğrenildi. Muhtar adaylarının da vatandaşları köylere yönlendirme çabasıyla ilçe nüfus müdürlüğünde oluşan yoğunluk gözle görülür seviyelere ulaşmış durumda. Muhtarlık seçimleri sebebiyle köylere taşınan ikametler sebebiyle Tirebolu İlçe nüfusunda ortalama 2-3 bin düşüş yaşanacağı öngörülüyor.

İkametgahını köylere aldıranlar Belediye başkanlığı oyu kullanamayacak!

Muhtarlık adayları için adeta izdiham yaratarak köylere ikametgahını alanlar sadece muhtarlık ve il genel meclis seçimleri için oy kullanabilecekler. Tirebolu Belediye Başkanlığı için oy kullanamayacak olan ama Tirebolu’daki çöp, su, yol, park, cenaze ve sosyal hizmetlerden yararlanan vatandaşlar, ikametgahlarını köylere aldırarak ilçeye kişi başına göre gelen ödeneğinde önemli ölçüde azalmasına neden olacaklar.

17 Ocak’a kadar Tirebolu’ya dönebilecekler!

Yanlış beyanda bulunan ve kendisini farklı yerde ikamet ediyor gibi gösterenlere cezai müeyyide uygulanacak olmasının yanında, bilinçsiz şekilde köye ikametgahlarını aldıranlar tekrar başvurmaları halinde 17 Ocak’a kadar Tirebolu’ya dönüş yapabilecek. Aksi takdirde tespit edilmesi halinde 1188 lira ceza uygulanabilecek.

Kaynak:http://www.tirebolumhaber.com/tireboluda-koylere-nufus-tasima-telasi/?fbclid=IwAR2qfNCifhiet4gWGHCrW4M0XyTBFOByIISHGJyrd9c4RGpf-sFTAlHxDCI
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri