TİREBOLU’YA YENİ ÇAY FABRİKASI YAPILACAK!

TİREBOLU’YA YENİ ÇAY FABRİKASI YAPILACAK!

TİREBOLU’YA YENİ ÇAY FABRİKASI YAPILACAK!
Tirebolu
G.Tarihi: 20.04.2018 12:15
3253 Okunma
1

TİREBOLU’YA YENİ ÇAY FABRİKASI YAPILACAK!
İlçenin Demirci Mahallesinde hazineye ait 47 dönümlük arazi üzerine kurulacak yeni fabrika için tahsis edilen arazinin tapusu Çay-Kur Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi…
Tirebolu’ya Çay-Kur tarafından yeni bir Çay Fabrikası kurulması için gerekli arsanın tahsisi yapıldı ve 47 dönümlük arazinin tapusu alınarak ilgili Genel Müdürlüğe gönderildi.
Tirebolu’ya 1958 yılında kurulan eski fabrikanın, bölgenin ihtiyacını karşılayamaz duruma gelmesi üzerine siyasiler tarafından uzun süredir devam ettirilen çalışmalar olumlu sonuç verdi ve Tirebolu’ya Çay-Kur kanalıyla yeni bir Çay Fabrikası kurulması yolunda ilk adım atıldı. İlçenin Demirci Mahallesinde Kuşkaya karşısındaki hazineye ait 47 dönümlük arazinin, yeni fabrika için tahsisi Mal Müdürlüğü tarafından yapıldı ve 30 yıllık süre ile arazi Çay-Kur’a devredildi.
Tirebolu’ya kurulacak yeni fabrika ile ilgili projelendirme çalışmalarının en kısa zamanda yapılıp, tesisin inşaası için diğer aşamalara geçilecek. Bilindiği gibi, Tirebolu’daki mevcut Çay Fabrikası’nın günlük işleme kapasitesi 180 ton olup, bölgede çay sahasının bir hayli genişlemesi ve üreticilerin de çaya ağırlık vermesi, bölgeye yeni bir fabrika yapılması ihtiyacını doğurdu. İşte bölgenin bu ihtiyacını göz önünde bulunduran Çay-Kur Genel Müdürlüğü, Tirebolu’ya daha geniş kapasiteli ve modern bir fabrika kurulması yönünde çalışmalar başlattı. Yeni fabrika kuruluncaya kadar eski fabrika faaliyetine devam edecek olup, yeni fabrikanın açılmasından sonra nasıl bir yol izleneceği daha sonra belli olacak.Mahmut BORA-TİREBOLU
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
AVNİ KARADAĞ6 yıl önce
isabetli olmuş hayırlı olsun. emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. simdi sıra temeli atılıp üretime geçmesine öncülük etmek. bu fabrika hem üretici hem, de işsiz gençler için umut kapısı olacak inşallah. eynesil'imize bir şey yok mu acaba.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri